• 06 - 23 31 41 13
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Image

Over Debster's

Over Stichting Debster's

Wij zijn een stichting die zich inzet voor minima gezinnen en gezinnen met een beperkt maandbudget binnen de Drechtsteden.

Zo hebben we verschillende teams die zich fanatiek inzetten voor deze gezinnen. Meer informatie hierover onder het kopje 'teams'.

In een paar maanden tijd zijn wij mede dankzij de inzet van de vrijwilligers uitgegroeid tot een waar begrip binnen de Drechtsteden en zelfs daarbuiten.

 Wij zijn dit initiatief gestart vanwege de veelal stille armoede onder gezinnen in Dordrecht en in de directe omgeving. In de huidige economie is het voor veel gezinnen moeilijk rondkomen per maand.

Vaak worden gezinnen afgewezen voor onder andere de voedselbank en de kledingbank, omdat ze bijvoorbeeld een paar euro boven de grens zitten. Dit vonden wij erg schrijnend en hebben besloten om ons juist voor deze gezinnen in te zetten.

We werken grotendeels vanuit onze hoofdlocatie in Dordrecht. Hier hebben wij een onderhuis tot onze beschikking. Vanuit hier geven wij ook de donaties uit. Tevens hebben wij ook een opslag gekregen op de Reeweg Oost vanuit de gemeente Dordrecht.

 

Onze vaste uitgifte dagen zijn:

maandag, woensdag en vrijdag
van 12:00 tot 16:00

en zijn er één of meerdere vrijwilligers aanwezig.

Wij sorteren de binnengekomen donaties met vrijwilligers. Hierbij kijken wij of de binnen gekomen kleding schoon en heel is. Bij spelletjes en speelgoed of het compleet is. Wanneer mogelijk halen wij een doekje er overheen of stoppen het in de wasmachine. Hierna sorteren we het op maat en geslacht en zetten het overzichtelijk op een foto waar de leden op kunnen reageren via de Facebook pagina.

Naast verschillende maten kleding en schoenen ontvangen wij ook graag compleet kinderspeelgoed, gezelschapsspellen, woonaccessoires, persoonlijke hygiëne producten, huishoudelijke hygiëne producten en houdbare boodschappen.

Donaties in praktische vorm ontvangen wij graag, maar het liefst alleen op afspraak.

Financiële sponsoring is natuurlijk ook mogelijk. Zie ook 'contact'.

Wat wij liever niet ontvangen is vieze of versleten kleding en schoenen. Ook incomplete spelletjes of beschadigd speelgoed liever niet.

Bestek, servies, keukenapparatuur en meubilair kunnen aangeboden worden door donateurs zelf via onze Facebook